Daniel Pop

DANIEL POP


Sangeren og entertaineren DANIEL POP blev født i Århus den 30. juni 1949. Han blev døbt Ingolf Søren Jensen.
Hans første skoleår var i Stautrup Skole ved Århus, hvorefter turen gik til Bjerndrup ved Tinglev i Sønderjylland. Som 11-årig flyttede han til Padborg, som han stadig betragter som sin barndomsby. Og, at han betragter sig som Sønderjyde lægger han aldrig skjul på.
 
Det var også i Padborg han startede sin musikalske karriere. Som så mange andre skolebørn var han betaget af blokfløjten. Senere lærte han sig at mestre både Alt-, Sopran-, Pan- og Tværfløjte.
 
Men det var en march-tromme, der fik ham i gang med at optræde. Først i spidsen for det lokale FDF. Senere som trommeslager i forskellige orkestre. Efter 7 år bag trommerne måtte han dog give op - belastningen var for stor - og i stedet startede han som discjockey.
 
Han drev det rullende diskotek "Big Apple" i en lang række Sønderjyske byer og begyndte også at optræde på stationære diskoteker. Han var meget grebet af den nye måde at præsentere musik på. Han betragtede en discjockey som datidens moderne kapelmester - når blot han havde "noderne" (grammofonpladerne) med, kunne orkesteret spille alt.
 
Arbejdet som discjockey indbragte ham bl.a. en 3. plads ved de Europæiske discjockey-mesterskaber, ligesom han var en af drivkræfterne bag konkurrencen "Årets Discjockey" i Danmark, hvor han bl.a. var konferencier gennem mange år.
 
Hans erfaring fik ham til at skrive sin første bog "Jeg - En Discjockey". I bogen satte han de unge discjockey-aspiranter ind i taleteknik og praktiske færdigheder. Han underviste også i faget på ungdomsskoler o.l. gennem flere år.
 
Endelig skal det nævnes, at han stod bag udgivelsen af bladet "DiscJockey", der senere kom til at hedde "Musik-Nyt".
 
Og naturligvis udsendte han en grammofonplade med titlen "Discjockey-Visen" - det var i 1975.
 
PLADE-DEBUT MED SVENSKE FANCYS
Det var dog ikke hans plade-debut. Den fik han sammen med det svenske orkester Fancys. Han mødte gruppen i Sønderborg i 1969 og indspillede året efter single-pladen "Kys Mig Nu"/"Hyppe De La Hoppe".
 
"Kys Mig Nu" er en dansk version af Elvis Presley hit'et "Kiss Me Quick" mens "Hyppe De La Hoppe" er en original vise, der handler om Ringridning i Sønderborg.
 
"Hyppe De La Hoppe" blev samtidig DANIEL POP's TV-debut,  idet han - sammen med Fancys - medvirkede i programmet "Hvad Med Kulturen I Sønderjylland".
 
Fancys indspillede bl.a. også sangen "Empty Road No. 21" der blev et stort Europæisk hit. Sangen bevirkede stor koncert-aktivitet i hele Europa og den blev begyndelsen på DANIEL POP's karriere som sanger og entertainer.
 
Bl.a. i Holland var FANCYS et stort navn og det var hér navnet DANIEL blev aktuelt. Hollænderne kunne nemlig ikke sige navnet Ingolf. De brækkede nærmest tungen og navnet DANIEL blev derfor løsningen på et navn, der kan siges på alle sprog. Det skete i 1970 og siden er det faktisk kun hans mor, der kalder ham Ingolf.
 
USA-TURNE
I 1972 mødte han amerikaneren Rodney Walton - et bekendtskab, der året efter bragte ham på turne i USA. Under turnéen indspillede han singlen "Every Body Likes Music"/"So Fine" sammen med det amerikansk orkester Mirkwood. "Everybody Likes Music" blev indspillet live på diskotek Whisky A Go Go I Hollywood og blev et stort internationalt hit for DANIEL POP.   Han genindspillede i øvrigt nummeret i 1982 i en studieversion, som han stadig har med i sit show.
 
Det var også på denne turne at han fik sin radio-debut. Det skete på radiostationen KRHC
I Los Angeles, hvor han lavede et musikprogram om dansk rockmusik.
 
MODE & MUSIK-SHOW'S
Efter af FANCYS blev opløst i 1971 startede DANIEL POP en lang karriere som discjockey, entertainer, konferencier og sanger. Utallige er de shows han har optrådt i - på den ene eller den anden måde. En overgang var han meget fascineret af magiens verden og benyttede tryllekunst i mange af sine show. En kunst han stadig magter.
 
Han turnerede over hele Europa og opbyggede solide venskaber som han stadig holder i hævd. Samtidig lavede han også et par enkle danske indspilninger, hvoraf "Danmarkspolonæsen" stadig spilles herhjemme, som i udlandet i den engelske version "The Knees Up Polka".
 
I 1982 indspillede han nummeret "I Don't Like Monday's" sammen med pige-duoen The Duettes. Også dette nummer var en solid succes og det gav samtidig DANIEL POP forståelse for, hvilke muligheder der var i, ikke at være alene på scenen.
 
DANIEL & BETH
Denne erkendelse resulterede i samarbejdet med sangerinden Elisabeth (Beth), der betød en stor omvæltning for DANIEL POP.
 
Han havde sangen "Fjols" liggende klar til indspilning - men vidste ikke, hvem der skulle synge den kvindelige part. Ved et rent tilfælde mødte han servitricen Beth under ét af sine shows i Vejle. Hun var et indlysende talent og blot 2 dage efter mødet var hun med i studiet for første gang i sit liv.
 
Resultatet blev singlen "Fjols", der blev et stort hit og gennembrud for den nye duo. Senere fulgte en lind strøm af hit's som f.eks. "Tror Du På Storken", "Superstar" og "Det' Sandt". DANIEL POP's internationale image blev naturligvis også plejet med numre som "Sun Of Japan" og "Let's Join Hands".
 
Daniel & Beth havde en utrolig koncertaktivitet, såvel herhjemme som i udlandet og opnåede 1. pladser på stort set alt, hvad der fandtes af hitlister.
 
PILOT
I 1979 færdiggjorde DANIEL POP uddannelsen som A-pilot.  Det betød en stor lettelse på transport-fronten, at han selv kunne flyve til sine engagementer.  Og mange arrangører benyttede da også hans ankomst i fly som PR for arrangementet.  Den dag i dag er han stadig "bidt af en gal flyvemaskine".
 
LOKALRADIO
Mødet med radio-verdenen i USA betød meget for DANIEL POP. Han var blevet oprigtig interesseret i dette medie og var i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne Skandinavisk konsulent for Radio Luxemburg og som sådan med til at skabe en Europæisk karriere for utallige Skandinaviske kunstnere.
 
Da loven om Lokalradioer blev vedtaget i begyndelsen af 80'erne var DANIEL POP klar og var med til at starte en af landets første lokalradioer Radio Herning. Da denne radio blev politisk sprang DANIEL POP (eller Daniel Jensen, som han hed i radio-verdenen) fra og lavede RADIO HHR (Hammerum Herreds Radio), der senere blev til RADIO MFR (Midtjyllands Frie Radio).
 
DANIEL & BETH havde naturligvis 1. prioritet men DANIEL POP's radioerfaring blev brugt til - som konsulent - at starte en lang række lokalradioer over hele landet.
 
I 1986 blev parløbet med Beth udvidet til privatlivet og parret fik 2 dejlige piger - Ann Christine i 1986 og i Silke i 1988.
 
Efter en lang karriere i Show Bizz var der, for DANIEL POP, ingen tvivl om, at karrieren skulle slutte, når der kom børn til. Og sådan blev det. Desværre gik Daniel & Beth fra hinanden privat. Daniel beholdt børnene og voksede dem op - i tæt samarbejde med Beth.
 
I 2006 flyttede børnene hjemmefra og samtidig mødte DANIEL POP - der havde været alene i alle årene -
Jeanne, som han flyttede sammen med i Skive.
Hun har betydet meget for DANIEL POP's beslutning om at genoptage sin karriere.  Den startede med "Slet Mine -Mail's", den Europa-aktuelle "Sunny Beach" og sidst singlen "Løbesko".

Sidste skud på den musikalske stamme er singlen "Vores Bar" som DANIEL POP har lavet sammen med orkesteret JAZZNØDDERNE.

 

 

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.